Zelfexpressie

Dans

Dans was voor mij de missing link die ik pas recent toevoegde aan mijn integrale work-out. Het lijkt de tegenpool van vele gecontroleerde technieken. Het geeft me een gevoel dat alles samenkomt in een natuurlijke flow, een dynamisch coherent geheel zoals het bedoeld is door het universum. Dans brengt het speelse van het leven erin, de vrijheid, de spontaneïteit, de persoonlijkheid. Voor mij is het de kunst om het leven aan te vatten als een dans. Toen mijn leerkracht shiatsu in mijn 2de jaar mij voor het eerst zag masseren zei ze me dat mijn massage eruitzag als een energetische dans. Dat vond ik zo'n mooi compliment. Dat is exact hoe ik het zelf ook zie, shiatsu is een meditatie in beweging, een energetische dans.
Mijn 2 favorieten zijn ecstatic dance en de 5 ritmes. Voor mij geldt de regel: alle stijlen zijn goed als ik maar geen pasjes hoef te leren. Ik ben met dans op zoek naar vrije expressie, geen nieuwe hobby. Ik wil kunnen "lósgehen."Dat kan met deze 2 vormen van dans.
Improvisatietheater

Improvisatietheater is een prachtige vorm van zelfexpressie waar ik nog maar sinds enkele jaren ben ingedoken. Het leert me de controle loslaten, mezelf uitdrukken. Het toont me mijn schaamte, mijn schaduw... Maar vooral, het doet me heel hard lachen en herinnert me wat het is om kind te zijn en te spelen.Muziek

Muziek heeft altijd een belangrijke plaats gehad in mijn leven. Zelf componeren en spelen. Zo leuk!  • slide

  • slideMuziek
Ter ontspanning: Ik kan het niet laten om alles aan te raden van Stuart Davis, the punk monk. Stuart is een zenbeoefenaar en rockster. Zijn teksten en muziek zijn doordrongen van Zen, integral en vaak een serieuze saus van humor. Ik kan niet anders dan dit toejuichen, enjoy! ;-)


  • slide