Brainwave technology


Altered states ervaren zonder enige moeite!


Brainwaves achtergrond


  • slide
Wat we weten is dat bepaalde staten van bewustzijn, specifieke golven in ons brein induceren. Zo zal de wakkere staat, wanneer we denken, vooral "beta" activiteit tonen. Terwijl de "alpha" gloven corresponderen met een meer ontspannen wakkere staat. Tijdens het dromen zal je meer "theta" activiteit zien en tijdens de diepe droomloze staat meer "delta." Hieronder zie je een video waar Ken Wilber zijn hersengolven beïnvloedt door specifieke meditaties toe te passen. Je kan het effect aflezen van de verschillende soorten meditatie.


Vele mensen zijn echter niet geoefend in meditatie en kunnen niet zo makkelijk deze alternatieve staten bewust bereiken. Daar kan brainwave technology in helpen. Brainwave technology is doorgaans muziek, waar je gewoon naar luistert maar die zo gemaakt is dat ze specifieke hersengolven zal uitlokken. Dit heeft als gevolg dat de corresponderende staat automatisch opgeroepen wordt. Maw je komt in een bepaalde staat van zijn, een alternatieve staat van zijn, simpelweg door naar deze muziek te luisteren.

Enkele suggesties


Vroeger maakte ik veel gebruik van Holosync . Helaas werd ik enkele jaren later unilateraal doof door ziekte van Menière, waardoor ik geen brainwavetechnologie meer kan gebruiken. Je hebt namelijk 2 werkende oren nodig . Maar ik heb hier ongelooflijk leuke herinneringen aan. Diepe meditatieve staten, zonder enige moeite.  • slide

Verder heb je bv. ook Equisync en Hemi Sync , maar daar heb ik zelf minder ervaring mee.
Je kan ook stukjes hiervan vinden op youtube maar ik sta niet borg voor dat effect. Youtube vertrekt namelijk altijd van een compressie van de muziek. Voor veel mensen stoort het niet als muziek gecompresserd is. Velen horen amper het verschil. Maar als je aan het spelen bent met je hersengolven zou ik dit effect niet onderschatten. Vandaar raad ik de oorspronkelijke muziekfiles aan, zonder compressie.


Luister steeds met een hoofdtelefoon of in-ears, niet met gewone speakers.

Let op!


Je zou kunnen zeggen, waarom al die moeite doen om te leren mediteren als ik gewoon brainwave technologie kan gebruiken? Wel, er blijft een groot verschil. Je doet dit namelijk niet zelf. De staten worden opgeroepen doordat jij een extern middel gebruikt, namelijk de brainwavetechnologie. Dezelfde redenering geldt voor het gebruik van bv. psychedelica. Het is door dat extern middel dat je de staat kan oproepen.
Wanneer je zelf mediteert, komt dit van binnenuit. Bij meditatie creëer je een permanent verworven skill, een vaardigheid. Vandaar zal dit altijd de voorkeur genieten. Het is altijd idealer als je je niet afhankelijk maakt van externe middelen.

Maar desalniettemin, geniet ervan en veel plezier ermee!